Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Dış Ticaret İstihbarat Projesi kapsamında düzenlediği “Hedef Pazar Tespiti” konusu eğitimi başarıyla bitiren Genel Sekreter Yardımcımız Rasim Sarı’ya belgesi Mersin Milletvekilimiz Baki Şimşek ve Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H.Ruhi Koçak tarafından takdim edildi.

Yapılan sınavı başarıyla tamamlayanlara verilen başarı belgesi sonucunda personelimiz “Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı” olarak üyelerimize hizmet vermeye hak kazanmıştır.

Eğitimlere, toplamda 56 Oda/Borsa’dan 78 katılımcı katılım sağlamıştır. Eğitimler sonunda yapılan sınav sonucunda 70 ve üzerinde puan alanlara “Başarı Belgesi”, 70 puan altında alanlara ise “Katılım Belgesi” verilmiştir.

Özetle, dış ticaret yapmak isteyen işletmelerin belirlediği ürüne ilişkin hedef pazar analiz raporlarına, müşterilere, rakip analizlerine, uluslararası alanda uygulanan kotalara, ihale bilgilerine Odamız uzmanları aracılığıyla üyelerimiz erişebilecektir. Globalleşen dünyada hiper rekabet küresel boyutlara yükselirken, uluslararası pazarlama, ticari bilgi ve istihbarat sisteminin kurulması ve işletilmesi yolu ile dünya çapındaki gelişmeler temelinde stratejik ve taktik kararların alınabilmesi, hedef pazarların belirlenmesi, mevcut pazarlardaki performansın ölçülebilmesini hedefleyerek en kısa sürede sürdürülebilir karlılığın sağlandığı pazarlara girişin sağlanmasını amaçlamaktadır.