Kalite ve Akreditasyon
Oda / Borsa Akreditasyon Sistemi
Odaların iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan TOBB Akreditasyon Sistemi oluşturulmuştur. Bu sistem 2001 yılında ( Akreditasyon Sistemi, Türk Oda/Borsa Geliştirme Projesi TOGP I), EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak kurulmuştur. Bu kalite sistemi sayesinde, Türk Oda/Borsalarının genel performansı ve organizasyonlarının kalitesinin iyileştirilmesine yönelik açık ve net bir yol gösterilmektedir.
2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi 2008 yılında Borsaların da sisteme dâhil edilmesiyle genişleyerek Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüşmüştür. Oda/Borsaların üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsalarımızın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir.
Akredite Oda/Borsa Nedir?
Akreditasyon Sürecine başlayan Oda/Borsalar; Akreditasyon Standardını oluşturan Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi, Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslararası Ticaret, Borsacılık Faaliyetleri başlıkları altındaki 103 kriterden bağımsız denetçi kuruluşlarca denetlenerek akreditasyon statüsü kazanırlar.
Akredite Oda/Borsalar da söz konusu kriterlerden her üç yılda bir yeniden denetlenerek sürdürülebilir ve kaliteli hizmet sunma noktasında performans ölçümüne tabi tutulurlar. Akreditasyon değerlendirmesi sonucunda alınan puanlara göre A-B ve C kategorisi olarak Odalar TOBB ve Türk Loydu tarafından yapılan denetimler sonucunda Akredite edilmektedir.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Akreditasyon Sistemi kapsamında gereklilikleri yerine getirerek “Akredite Oda” unvanı almaya hak kazanmıştır. Kurumsallaşmasını her yıl daha da güçlendiren ve aldığı belgelerle hizmet çıtasını yükselten Tarsus TSO, Tarsus ve Bölgenin ticari ve sosyo-ekonomik yaşamının planlanması ve sürdürülebilir bir yaklaşımla geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir.
Tarsus TSO, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin yanı sıra en son aldığı ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgeleri ile kalitesini taçlandırmıştır. Ayrıca EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında ‘’Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’’ni 2019 yılında imzalayarak, Türkiye Kalite Derneği’ne (KalDer) üye olmuştur.