Page 42 - Tarsus TSO Faaliyet Raporu 2018
P. 42

2018 FAALİYET RAPORU




                                               2. TARSUS GASTRONOMİ GÜNLERİ



























                Tarih boyunca birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış olan bölgemiz, önemli bir
                etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan
                Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘2. Tarsus Gastronomi Günleri’ etkinliği ile bir kez daha
                görücüye çıktı
                2. Tarsus Gastronomi Günleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus
                Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile 2-3 Kasım
                tarihlerinde herkesi Tarsus lezzetlerini keşfetmeye bekliyor.

                ‘Tarsus Gastronomi Günleri’ ile Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılmasının yanı
                sıra tarihi güzelliklerinin bünyesinde barındırdığı farklı kültürlerin lezzetlerinin tanıtılması ve
                unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için, Tarsus’ta sunulan
                günlük hazır yemek tüketimi içerisinde modern sunumlar ve ticari uygulamalar ile
                yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
                Birçok ülkeden katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların ve Türkiye’nin dört
                bir yanından gelen akademisyenlerin katıldığı etkinlik ile Tarsus mutfağının zenginlikleri gün
                yüzüne çıkacak.
                ‘Tarsus Gastronomi Günleri’nde Metro Gastro Dergisi Editörü Nilhan Aras, Yazar-Gurme
                Levon Bağış, Gazeteci Veysel Kavrayan, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Tuba Şatana, Akşam
                Gazetesi Ege Bölgesi Müdürü Nedim Atilla, Yemek Yazarı Aylin Öney Tan, Blogger Sinan
                Hamamsarılar, Digitürk Turkmax Gurmede Program Yapımcısı-Yemek Fotoğrafçısı Nilay
                Örnek, Osmanlı Mutfak Tarihi Araştırmacısı Marry Işın, Türsak Vakfı Yön. Kurulu Üyesi-
                Gastro Ekonomi Zirvesi Yön.Kur.Başkanı Ebru Koralı, Film Yapımcısı Güner Koralı, Altın
                Portakal Ödüllü Film Yapımcısı Serdar Temizkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür
                Dairesi Başkanı Hülya Yıldız, Feriye Lokantası İşletmecisi-Gastronomi Uzmanı Vedat Başaran,
                Ressam Serpil Başaran, Sg İmalathane İşletmecisi Selda Güleç, Sg İmalathane Şefi Cihan
                Gürkan, Food&Travel Dergisi Yemek Editörü Gaye Şahin, Divan Hoteller Zinciri Aşçıbaşısı
                Giancarlo Gottardo Marketing-Strategy And Creative Ömür Gözde, Reklam –Moda-Portre
                Fotoğrafçısı Cem Talu, Gastreamag Dergisi Editörü Arzu Sak, Sofra Dergisi Editörü Esra
                Düzdağ Tarsus Lezzetlerini keşfedecekler.
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47