Page 14 - Tarsus TSO Faaliyet Raporu 2018
P. 14
2018 FAALİYET RAPORU
Esnaflara da çağrıda bulunan Başkan Koçak, “Esnaflarımız lütfen bundan böyle tescil tarifine
uygun şekilde yemeği hazırlasınlar. Biz zaten onlardan aldığımız tarifle bu başvuruyu yaptık
ve tescil belgesini aldık. Bunun yanında esnaflarımız lütfen hijyen şartlarına da azami önem
göstersinler. Belki bunun için ‘mavi bayrak’ benzeri bir işaretlendirme yapacağız”
vurgusunda bulundu.
Programda, Balıkesir Kuzu Eti, Orhangazi Gedelek Turşusu, Ağın Leblebisi , Edremit
Zeytinyağı, Çubuk Agat Taşı, Antalya Piyazı, Çınarcık İşi, Kırklareli Hardaliyesi, Karacabey
Soğanı, Vezirköprü Semaveri, Tarsus Humusu, Bolu Kızılcık Tarhanası, Karaman Divle
Obruğu Tulum Peyniri, Sinop Nokulu, Tosya Princi gibi ürünlere tescil belgeleri takdim edildi.
Etkinlik kapsamında tescil belgesi verilen ürünlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.
TARSUS TSO BAŞKANI H.RUHİ KOÇAK, AKDENİZ EKONOMİ FORUMU’NDA
SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVATİF TARIM VE GIDA OTURUMUNDA KONUŞTU
Moderatörlüğünü NTV’den Prof. Dr. Güngör Uras’ın yaptığı oturumda Akdeniz Havzası’nda
yer alan Mersin’de kurulacak Tarım Gıda Teknopark’ı, bölge ihracatında önemli yer tutan
yaş meyve sebze ile bakliyat ürünleri ihracatının uluslararası rekabette ilk sırayı alması için
gereken tarımsal önlemler ve yatırımlar, gıda güvenliğine uygun tarımsal ve endüstriyel
ürünlerin geliştirilmesi, sanayi tarım entegrasyonu ile 2020 yılında Akdeniz Havzası’nda
düzenlenmesi planlanan Dünya Turunçgil Konferansı ele alındı. Bu oturumun konuşmacıları
ise; Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Aves A.Ş Genel Müdürü Onat
Angı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan ile Adana Ticaret Odası
Başkanı Atila Menevşe oldu.