Page 23 - STRATEJİK PLAN (2020-2021)
P. 23

EKONOMİK DURUM
              Tarsus'ta  işlenen  tarım  alanlarının  türlerine  göre  dağılımına  bakıldığında;  tahıllar  ve  diğer  bitkisel
              ürünlerin ekilen alanının, toplam tarım alanlarının yarısından fazlasını oluşturduğu görülmektedir. Fakat
              2014'ten  bu  yana  son  beş  yıllık  dönemde  tahıllar  ve  diğer  bitkisel  ürünlerin  alanın  giderek  azaldığı,
              meyveler, içecek ve baharat bitkileri alanın payının ise arttığı görülmektedir.



              2019 YILI TARSUS TARIM ARAZİSİ DAĞILIMI
              Arazinin Cinsi               2019                               2018
                            Sulu Arazi   Kuru Arazi  Toplam     Sulu       Kuru Arazi  Toplam
                            (da)         (da)                   Arazi (da)  (da)
              Tarla Arazisi   350.875    187.767    538.642     361.084    195.267    556.351
              Açıkta Sebze   69.390      1.530      70.920      68.770     1.530      70.300
              Fide          88                      88          88         -          88
              Yetiştirilen
              Alan
              Örtü Altı     51.808       -          51.808      51.700     -          51.700
              Tarımı
              (Sebze)
              Örtü Altı     685          -          685         685        -          685
              Tarımı
              (Çiçekçilik)
              Örtü Altı     728          -          728         620        -          620
              Tarımı (Muz)
              Zeytincilik   18.756       20.479     39.235      18.756     20.479     39.235

              Bağ Arazisi   56.056       54.334     110.390     56.056     54.334     110.390

              Meyveler      84.615       -          84.615      75.014     -          75.014

              Narenciye     107.578                 107.578     99.578     -          99.578

              Tıbbi ve      -            5.000      5.000       -          5.000      5.000
              Aromatik
              Bitkiler


              Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü






























                                                           23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28